2010-10-19 14:50:19• hírek • Szatmar.ro

Megzöldülnek az iskolák

Hatásos a munkája a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóságnak, hiszen a Környezetvédelmi Nevelés Világszervezetétől egy kiválósági diplomát kapott a 2009-2010 közötti környezetvédelmi programok népszerűsítéséért. Több Szatmár megyei iskola is a természet védelmének jegyében működik, amiért kitüntetésben részesültek.

Az ország kezd jó úton haladni a természetvédelem útján a különböző zöld gondolkodású szervezeteknek köszönhetően.
A Kárpát-Dunántúli Goökológiai Központ egy olyan nonprofit szervezet, amely koordinálja a különböző nemzetközi környezetvédelmi programokat Romániában helyi, regionális, valamint országos szinten.

Október 9-én például a bukaresti jogi egyetemen egy szemináriumot tartottak, a környezettudatos nevelés témájában, amely során bemutatták a legjobban bevált módszereket a környezetvédelem tanítására. A rendezvény keretében ismertették az érdeklődőkkel az Öko-iskola program sikerességét is, amelyből Szatmár megye is részesült.

Az Öko-iskola címet most a piskolti valamint a szatmárhegyi általános iskola kapta meg, így csatlakoztak ahhoz a másik kilenc oktatási intézményhez, amelyek már korábban részesültek a kinevezésben amiatt, hogy elhivatottságot éreznek a környezet védelme iránt. Természetesen a kitüntetést nem elég megkapni, meg is kell őrizni azt. Az iskolákat minden évben monitorizálják, s amennyiben nem felelnek meg az elvárásoknak, elveszítik a kinevezést. Ennek a programnak a célja, hogy minél kisebb korban megpróbálják ránevelni a gyerekeket a természetvédelem fontosságára. Az öko-iskolákra izgalmas nap vár, hiszen október 29-én az intézmények udvarán elhelyeznek egy facsemetét, és ezt a napot kinyilvánítják a Romániai Öko-iskolák Zöld Napjává.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság a Környezetvédelmi Nevelés Világszervezetétől kiválósági diplomát kapott a 2009-2010 közötti programok sikeres népszerűsítéséért.

Az intézmény vezetői szerint ez a kitüntetés sokat számít nekik, hiszen ez egy visszajelzés is arról, hogy tevékenységük a társadalom és a környezet hasznára van. Mint elmondták, továbbra is igyekeznek minél több embert bevonni azokba a világszintű és kisebb programokba is, amelyek ráébresztik az embereket arra, hogy egy kis odafigyeléssel milyen sokat lehet tenni a minket körülvevő természetért.

Az elismerés átadásával egyszerre megbízták az intézmény igazgatóját, Békéssy Erzsébetet azzal, hogy ő tartsa figyelemmel 2010 és 2011 között az ország észak-nyugati régiójában a környezettudatos nevelést. Ez Szatmár és Máramaros megyére terjed ki.


Az iskolákban a környezetvédelemre tanítanak
Az iskolákban a környezetvédelemre tanítanak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: